KULLANILDIĞI BİTKİ VE ZARARLI ORGANİZMALAR:
Bitki Adı
|
Zararlı Organizma Adı
|
Uygulama Dozu
|
Son Uygulama ile Hasat Arasındaki Süre
|
Pamuk
|
Kırmızıörümcek
(Tetranychus cinnabarinus)
|
35 ml/da
Larva, nimf, ergin, yumurta
|
21
|
İki noktalı kırmızıörümcek
(Tetranychus urticae)
|
BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN UYGULAMAYA HAZIRLANMASI
Tavsiye dozu üzerinden hesaplanan bitki koruma ürünü önce ayrı bir kapta bir miktar su ile karıştırılır. Uygulama makinesinin deposu yarıya kadar su ile doldurulur. Makinenin karıştırıcısı çalışır durumdayken ilaçlı su depoya ilave edilir. Karıştırmaya devam edilerek depo suyla tamamlanır. Uygulama tamamlanıncaya kadar karıştırma işlemine devam edilir. Hazırlanan bitki koruma ürünü aynı gün içinde kullanınız.
KALİBRASYON
Uygulama öncesinde uygulama makinesinin kalibrasyonu yapılmalıdır. Uygulamada iyi bir kaplama sağlayacak şekilde belirli alana verilecek karışım miktarı iyi ayarlanmalıdır. Uygulamalar günün serin saatlerinde rüzgarsız veya az rüzgârlı hava koşullarında yapılmalıdır
İLAÇLAMA MAKİNESİNİN TEMİZLİĞİ
Uygulamanın tamamlanmasından hemen sonra ilaçlama makinesinin deposunu güvenli bir şekilde boşaltınız. Depoyu temiz su ile doldurduktan sonra karıştırıcıyı ve püskürtme sistemini çalıştırarak tüm parçalarını yıkamasını sağlayınız. Yıkama işlemi su kaynaklarının yakınında yapmayınız. Yıkama suyunu ve atıkları su kaynaklarına boşaltmayınız
BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜN KULLANMA ŞEKLİ
Pamukta kırmızıörümcek: Kırmızıörümcekte ilk bulaşmalar hem tarla kenarında hem de tarla içinde lokal olup homojen bir dağılım göstermemektedir. Mücadele zamanının belirlenmesi için, bitkiler 4-6 yapraklı olduktan sonra sürveylere başlanır. Zararlı yalnız tarla kenarlarında veya içinde lokal olarak bulunuyorsa, sadece bu kısımlar ilaçlanmalıdır. Tarla kenarından tarlanın içine yayılmış ve yapılan sürveyde de yoğunluk yaprak başına Akdeniz Bölgesi’nde 5, Ege ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde 10 adet kırmızıörümceğe ulaşmış ise kaplama ilaçlama yapılır.
Pamukta iki noktalı kırmızıörümcek: İki noktalı kırmızıörümcekte ilk bulaşmalar hem tarla kenarında hem de tarla içinde lokal olup homojen bir dağılım göstermemektedir. Mücadele zamanının belirlenmesi için, bitkiler 4-6 yapraklı olduktan sonra sürveylere başlanır. Zararlı yalnız tarla kenarlarında veya içinde lokal olarak bulunuyorsa, sadece bu kısımlar ilaçlanmalıdır. Tarla kenarından tarlanın içine yayılmış ve yapılan sürveyde de yoğunluk yaprak başına Akdeniz Bölgesi’nde 5, Ege ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde 10 adet İki noktalı kırmızıörümceğe ulaşmış ise kaplama ilaçlama yapılır.
DİRENÇ İLE İLGİLİ BİLGİ
POINTRON SC adlı bitki koruma ürünü, etki mekanizmasına göre Grup (23 ve 6) olarak sınıflandırılmış bir insektisit-akarisittir. Aynı etki mekanizmasına sahip bitki koruma ürünlerinin tekrarlayan uygulamaları, direnç gelişimini teşvik etmektedir. Bu nedenle, direnç gelişimini geciktirmek için POINTRON SC’nin aynı üretim sezonu içerisinde önerilen toplam uygulama sayısını aşmayınız. Uygulamanın tekrarlanması gerektiği durumlarda ise, farklı etki mekanizmasına sahip (Grup 23 ve 6 harici) bitki koruma ürünlerinin kullanılmasına özen gösteriniz. POINTRON SC bilinen akarisitler ile çapraz dayanıklılık göstermez. Bununla birlikte bir sezonda bir zararlı etmene karşı bir defadan fazla kullanılmaması uygun olur. Gerekiyorsa iki uygulama arasında etki şekli farklı bir akarisit kullanılmalıdır.
KARIŞABİLİRLİK DURUMU
Diğer bitki koruma ürünleri ile karıştırılarak kullanılması tavsiye edilmez. Bir karışıma gerek duyulursa ön karışım testi yapılmalıdır.